İrlanda, İsrail’in askerlerini lübnan'dan çekme talebini reddetti

İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki bir karakolda görev yapan İrlanda ve UNIFIL birliklerinden çekilmelerini talep etti. Ancak İrlanda, bu talebi geri çevirerek görevine devam edeceğini açıkladı.

"The Irish Times" gazetesinin İrlandalı kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail’in Lübnan sınırında konuşlu Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) bünyesindeki İrlanda birliklerinin çekilmesi talebi, İrlanda tarafından geri çevrildi. Ayrıca, talebin Lübnan’daki UNIFIL karargahına ve İrlanda da dahil olmak üzere UNIFIL’e katkı sağlayan ülkelere yapıldığı belirtildi.

Haberde, İsrail'in sınırdan çekilme uyarısının, bölgede geniş çaplı bir saldırının başlama ihtimalini artırdığı ifade ediliyor. Lübnan’ın güneyinde Litani Nehri ve İsrail sınırında yer alan Mavi Hat üzerinde bir İrlanda karakolu bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail’in Mavi Hat’tan geriye çekilmesini ve bu hat ile Litani Nehri arasında yalnızca Lübnan ordusu ve UNIFIL'e ait silahların bulunmasını öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri