İskoçya Başbakanı: "Masum çocuklar, dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm"

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, İsrail'in hedef gözetmeden yaptığı saldırıların yeni hedeflerinden biri olan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki acı görüntüler için açıklama yaptı.

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'den gelen insanlık dışı görüntüler için kesin kınanması gerekiyor dedi. Yusuf, "(İsrail'in hava saldırısı düzenlediği) Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki masum erkekler, kadınlar ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm." ifadesini kullandı.

Yusuf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in sivil katliamlarına tepki gösterdi.

"Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki masum erkekler, kadınlar ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm. İnsan hayatına yönelik bu bariz umursamazlık kesin dille kınanmalıdır." diyen Yusuf, daha fazla çocuğun ölmemesi adına acil şekilde ateşkes yapılması gerektiğini söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in yeni sivil katliamlarından biri haline gelen Cibaliya Mülteci Kampında ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu söylenmişti.

YUSUF'UN FİLİSTİNLİ EŞİNİN ANNE VE BABASI GAZZE'DE MAHSUR KALDI

Yusuf, 9 Ekim'de çatışmaların ilk günlerinde eşinin ailesinin Gazze'de bulunduğunu ve hiçbir şekilde onları güvenli bölgelere çıkaramadıklarını söylemişti. Yusuf'un kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, yaptığı açıklamada gözyaşlarına hakim olamazken "İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri