İspanya, Filsitin'i tanımaya hazırlanıyor

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkesinin Filistin devletini tanıma niyetinde olduğunu ifade ederek, uluslararası toplumun Filistin'e yardım edebilmesi için devletin varlığını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Sanchez, İspanya Meclisi'ndeki muhalefetin hükümete yönelik soru oturumunda yaptığı konuşmada, Filistin'i yakın zamanda tanıyacaklarını tekrarlayarak, bu adımın önemini vurguladı.

Gazze'deki "yüzyılın en acı insanlık felaketlerinden biri"nin yaşandığını belirten Sanchez, "Kalıcı bir ateşkes, Hamas'ın terörist saldırılarının kınanması, rehinelerin derhal serbest bırakılması ve insanlık felaketiyle orantılı insani yardımın sağlanması için taraflardan çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Başbakan Sanchez, "İsrail'in aşırı tepkisi dünyayı ve Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırıyor ve onlarca yıllık insan haklarını ihlal ediyor" diye ekledi.

Uluslararası toplumun, Filistin'e yardım etmek için öncelikle devletin varlığını tanıması gerektiğini vurgulayan Sanchez, "İspanya, Filistin devletini tanıma konusunda hazır" dedi.

Sanchez ayrıca, 11 ve 12 Nisan'da Polonya, Norveç, İrlanda ve 16 Nisan'da Slovenya'ya ziyaretlerde bulunarak, Filistin devletinin tanınması ve iki devletli çözüm temelinde uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi için destek arayışında olacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri