İspanya ve Barcelona efsanesi Andrés Iniesta futbolu bıraktı

İspanya futbolunun yaşayan efsanelerinden Andrés Iniesta, 40 yaşında profesyonel futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Barcelona ve İspanya milli takımıyla sayısız başarıya imza atan Iniesta, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates Club takımında forma giymekteydi.

Katalan futbol okulunun bir ürünüdür ve 2002 yılında Barcelona'nın A takımına yükselmiş, 2018 yılına kadar aralıksız olarak bu formayı giymiştir. Barcelona'da geçirdiği 16 yıllık süre zarfında 674 maça çıkarak 57 gol ve 135 asistle dikkat çekmiştir. Bu süreçte, 9 La Liga, 7 İspanya Süper Kupa, 6 İspanya Kral Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve 3 UEFA Süper Kupa gibi birçok önemli şampiyonluk kazanmıştır.

İspanya Milli Takımıyla da 131 kez forma giyen Iniesta, bu süreçte 14 gol atmış ve 1 Dünya Kupası ile 2 Avrupa Şampiyonası zaferi yaşamıştır. 2018 yılında Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan Iniesta, burada 1 lig şampiyonluğu dahil olmak üzere 3 kupa kazandı. Japonya'daki serüveninin ardından, Ağustos 2023'te Emirates Club’a transfer oldu ve bu sezonun ardından futbolu bıraktı.

İniesta'nın uzun yıllar Barcelona'da birlikte oynadığı Xavi Hernandez de futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak devam etmişti. İniesta'nın teknik direktör olup olmayacağı henüz belli değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri