İsrail 12 yaşındaki Filistinli çocuğu katletti!

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında yaraladığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren bir Filistinli çocuk, kurtarılamadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Muhammed Huşiye adındaki 12 yaşındaki çocuğun, yaklaşık bir hafta önce İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığı ve bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

KARNINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Huşiye'nin yaralandığı olay, İsrail askerlerinin Ramallah'a baskın düzenlediği sırada gerçekleşmişti. Filistin Kızılayı'nın 14 Haziran'daki açıklamasına göre, ambulans ekipleri Huşiye'yi karnından vurulmuş halde bulmuş ve durumu kritik olarak hastaneye nakletmişti.

Bu olayın yanı sıra, İsrail askerlerinin dün işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca ateş açması sonucu 2 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle birlikte, bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırıların sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri