İsrail 33 sivil Filistinliyi daha öldürdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 33 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi.

Son 14 gündür kuşatma altında tutulan ve sağlık sisteminin çökmesine neden olan Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, akşam saatlerinde yoğun bombardımana maruz kaldı.

Filistin Hükümeti’nden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, ağır yaralıların da bulunduğu 85 kişinin ise hastanelere kaldırıldığı kaydedildi. Enkaz altında daha fazla kişinin bulunduğu tahmin edildiğinden, ölü sayısının 50'yi geçebileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, dünya ülkelerinin Filistin halkına karşı işlenen bu soykırıma sessiz kalmasının ahlaki bir çöküş olduğunu vurgulanarak, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki katliamın en sert şekilde kınandığı ifade edildi. Sivil halka, çocuklara ve kadınlara yönelik süregelen soykırım ve etnik temizlik suçlarına uluslararası toplumun acilen tepki göstermesi talep edildi.

Cibaliya Mülteci Kampı ve Gazze'deki diğer hedeflere yönelik işlenen bu suçlardan İsrail ile birlikte ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve destek veren diğer ülkelerin de sorumlu olduğu belirtildi. Uluslararası toplumun ve küresel örgütlerin, Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapması gerektiği vurgulandı.

İsrail'in 377 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucunda Gazze'de toplam 42 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri