İsrail, AP ekibinin ekipmanlarına el koydu

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Associated Press (AP) ekibinin ekipmanlarına el koymasını sert bir dille eleştirdi.

İsrail makamlarının, yeni medya yasalarını gerekçe göstererek AP'nin yayın ekipmanlarına müdahale etmesi, Hamas tarafından basın özgürlüğüne yönelik bir ihlal olarak nitelendirildi. Hamas sözcüsü, İsrail'in bu eyleminin, Filistin halkına yönelik işlediği suçları ve ihlalleri dünya kamuoyundan gizlemeyi amaçladığını vurguladı.

Açıklamada, İsrail İletişim Bakanlığı yetkililerinin Gazze Şeridi'nde canlı yayın yapan AP ekibinin bulunduğu noktayı basarak ekipmanlarına el koyması, basın özgürlüğüne karşı yapılmış keyfi ve baskıcı bir eylem olarak değerlendirildi. Hamas, İsrail'in bu tür eylemlerinin, insan hakları ve basın özgürlüğü değerlerine saygı duyduğuna ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İsrail İletişim Bakanlığı yetkilileri, AP'nin Gazze'de yasaklanan Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna canlı yayın hizmeti sağladığını gerekçe göstererek ekipmanlarına el koymuştu. Ancak Hamas sözcüsü, bu gerekçenin gerçek dışı ve haksız olduğunu savundu.

ABD yönetiminden gelen baskılar sonucunda İsrail'in AP'nin ekipmanlarını iade edeceği bildirilmişti. Bu olay, İsrail ve Filistin arasındaki gerginliğin medya özgürlüğü üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri