İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırıların süreceğini açıkladı: "Ateşkes görüşmesine razı değil"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırıların süreceğini ve "hedeflerine ulaşıncaya kadar" bu operasyonların devam edeceğini açıkladı

New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için düzenlenen etkinlikler sırasında İsrail basınına konuşan Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırıların amacının, ülkenin kuzeyindeki gerilimlerden etkilenen İsrail vatandaşlarının evlerine dönebilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Netanyahu, "Tüm hedeflerimize ulaşıncaya kadar Hizbullah'ı hedef almaya devam edeceğiz" diyerek, bu çatışmanın İsrail'in güvenliğini sağlamak açısından kritik olduğunu belirtti. Öte yandan, ABD ve Fransa'nın girişimiyle Lübnan'da üç haftalık geçici bir ateşkes önerisinin gündeme geldiği iddiaları üzerine, Netanyahu'nun partisinden ve koalisyon ortaklarından gelen tepkiler dikkat çekti.

Bu tepkiler sonrası Başbakanlık Basın Ofisi, Netanyahu'nun geçici bir ateşkesi görüşmeye razı olduğuna dair haberlerin kesinlikle yalan olduğunu duyurdu. Bu durum, İsrail hükümetinin Lübnan'daki saldırılarına devam edeceği yönündeki kararlılığını pekiştirirken, bölgedeki gerginliğin sürmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri