İsrail durmuyor, durdurulmuyor; katliama devam ediyor

İsrail Gazze’de ve Lübnan’da saldırılarına devam ediyor. İsrail'in Gazze’deki saldırılarında 25 Filistinli daha hayatını kaybederken, Beyrut’a da 11 hava saldırısı düzenlendi. Masum kadın ve çocuklar hedef alınırken, Lübnan’da 6 kadın ve çocuk İsrail saldırılarında vefat etti.

DERLERME HABER: MURAT BÖLÜK

İsrail Gazze’de ve Lübnan’da katliamlarına devam ediyor. İsrail'in Gazze'deki saldırısında 25 Filistinli hayatını kaybederken, Batı Şeria’da da18 Filistinliyi gözaltına alındı. Lübnan’da da saldırılarına devam eden İsrail, Lübnan’a da saldırı düzenledi ve bu saldırıda 6 çocuk hayatını kaybetti. İsrail bugün Beyrut’a 11 hava saldırısı düzenlerken Beyrut’tan toplu kaçış yaşanacağı yönünde endişeler hâkim.

GAZZE'DEKİ SALDIRIDA 21 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) okuluna ve Refah kentine düzenlediği saldırılarda 21 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki "Kriyzm" okulunun hedef alınması sonucu 7 kişinin öldüğünü bildirdi. Refah'a yönelik İHA saldırılarında ise 8 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, su doldurmaya çalışan bir grup Filistinliyi hedef alan saldırıda 6 kişi, çoğu çocuk, yaşamını yitirdi. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında 42 bin 603 Filistinli hayatını kaybetti, 99 bin 795 kişi yaralandı.

BATI ŞERİA'DA 18 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İsrail askerleri, Batı Şeria'da düzenledikleri baskınlarda 2'si çocuk toplam 18 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin açıklamasına göre, gözaltına alınanların arasında eski tutuklular da bulunuyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinli sayısı 11,300'ü geçti. Bu dönemde, 165'i çocuk olmak üzere 759 Filistinli hayatını kaybetti.

LÜBNAN'A SALDIRISINDA 6 KADIN VE ÇOCUK ÖLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'ın Baalbek kentinde düzenlediği saldırıda, aynı aileden 6 kadın ve çocuk hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda, bir insansız hava aracı (İHA) "Ali Abdu Osman" isimli bir kişinin evini hedef aldı.

Ayrıca, Baalbek'teki Ticaret Merkezi bölgesine yönelik saldırıda çevredeki binalarda büyük hasar oluştu. Hizbullah, İsrail'e ait bir "Hermes 900" İHA'sının düşürüldüğünü duyurdu, ancak düşüş yeri hakkında bilgi vermedi.

İSRAİL SALDIRILARINDA 4 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısındaki Es-Saftavi, Beyt Lahiya ve Cibaliya Mülteci Kampı'na yoğun saldırılar düzenledi. Bombardımanlar sonucunda bazı binalar yıkılırken, Beyt Lahiya'daki Endonezya Hastanesi çevresinde de askeri araçlar görüldü.

Sağlık kaynakları, Saftavi bölgesindeki topçu saldırılarında 2, Gazze kentinin batısındaki Ahmed Yasin Caddesi'nde ise 2 kişinin öldüğünü bildirdi.

İSRAİL, BEYRUT’A 11 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail ordusunun, Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarının sayısı 11'e ulaştı. Saldırılarda, Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’a ait Karz-ı Hasen kurumu şubeleri hedef alındı ve bir saldırı Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınındaki bir şubeye yapıldı.

İsrail, Nebatiye ve Bekaa bölgelerindeki Karz-ı Hasen kurumlarını da vururken, Sur kentinde bir ambulansın hedef alınması sonucu bazı sağlık çalışanları yaralandı. Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalarda, 8 Ekim'den bu yana Lübnan'da 2,464 kişi hayatını kaybetti ve 11,530 kişi yaralandı. Saldırılar nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden edildi; 461 binden fazla kişi Suriye'ye göç etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri