İsrail Gazze'de katliama devam ediyor: Cami ve okulları bombaladılar!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okul ve camiye düzenlediği hava saldırıları sonucunda en az 24 kişi hayatını kaybetti, 93 kişi ise yaralandı. Saldırının hedefinde Aksa Şehitleri Hastanesi'nin yanı başındaki Aksa Şehitleri Camisi ile Ez-Zavayide beldesindeki İbn Rüşd Okulu bulunuyordu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun düzenlediği bu saldırıların "iki vahşi katliam" olduğunu ifade etti. Açıklamada, son 48 saat içerisinde Gazze Şeridi genelinde 27 ev, okul ve sığınma merkezinin bombardımana tabi tutulduğuna ve bu saldırılar sonucu birçok insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA

Gazze'deki hastaneler, artan yaralı sayısıyla başa çıkmakta zorlanıyor. Yetersiz altyapı ve kaynakların eksikliği nedeniyle, sağlık hizmetleri ciddi bir sıkıntı içindedir. Yapılan açıklamada, "İsrail'in soykırım savaşı nedeniyle Gazze Şeridi'nde insani yardım ve sağlık çalışmaları korkunç bir durumda. Uluslararası toplumun ve Arap ülkelerinin sessizliği bu durumu daha da vahim hale getiriyor." denildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Açıklamada, Gazze'deki sivil katliamlarının sorumlusunun tamamen İsrail ve ABD yönetimleri olduğu vurgulandı ve uluslararası topluma, özellikle de uluslararası kuruluşlara, "soykırımı ve Gazze'de akan kanı durdurmak için İsrail’e baskı yapmaları" çağrısında bulunuldu.

SALDIRININ DEHŞETİ

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Aksa Şehitleri Camisi'ne düzenlenen saldırıda 21, İbn Rüşd Okulu'na yapılan saldırıda ise 3 kişi yaşamını yitirdi. Şok edici bir şekilde, bazı çocukların naaşlarının başları kesik şekilde hastaneye getirildiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri