İsrail Gazze'ye 369 gündür saldırıyor! Ölü sayısı 42 bini aştı!

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 42 bin 10'a yükseldiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 369 gündür süregelen soykırım uygulamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Son 24 saat içerisinde gerçekleşen üç ayrı katliamda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 42 BİNİ GEÇTİ!

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısı 42 bin 10'a, yaralıların sayısı ise 97 bin 720'ye yükseldi. Açıklamada, hâlâ enkaz altında ölülerin bulunduğu ancak sağlık ekiplerinin bu cenazelere ulaşmasının engellendiği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyinde 400 bin Filistinlinin mahsur kaldığını açıkladı. Lazzarini, son tahliye emirleriyle insanların yeniden göç etmeye zorlandığını belirtti. "Gazze'deki hiçbir yerin güvenli olmadığını çok iyi biliyorlar." dedi.

UNRWA ayrıca, Gazze'nin kuzeyindeki 7 okulun boşaltıldığını ve yerinden edilen kişilerin barınma alanlarının azalmasının hayati hizmetleri etkilediğini duyurdu. Cibaliya Mülteci Kampı'nda aktif su kuyusu sayısının yalnızca ikiye düştüğü belirtildi.

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki baskınları da devam ediyor. Son 24 saatte 25 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli sayısının 11 bin 200'e ulaştığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri