İsrail Gazze'ye 384 gündür saldırıyor! Can kaybı 42 bini geçti!

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 55 artarak 42 bin 847'ye yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 384 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "4 katliamda" 55 kişinin öldüğü, 132 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 42 bin 847'ye, yaralı sayısının da 100 bin 544'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

BATI ŞERİA'DA İSRAİL ORDUSU, EN AZ 18 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerine düzenlediği baskınlarda biri çocuk olmak üzere en az 18 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürmekte. Bu operasyonlar sırasında, aralarında eski tutukluların da bulunduğu en az 18 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlardan dokuzunun El-Halil’in kuzeyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'ndan olduğu belirtildi.

Baskınlar sırasında birçok evin tahrip edildiği ve gözaltına alınan kişilerin ailelerinin tehdit edildiği ifade edildi. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinli sayısının 11,400'ü aştığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı tarihten itibaren Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemleniyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail askerleri ve işgalci İsraillilerin saldırıları sonucu 166'sı çocuk olmak üzere 760 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri