İsrail, Gazze'ye saldırmaya devam ediyor: En az 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail ordusunun Cibaliya’da gerçekleştirdiği bu saldırı, Gazze'deki sivil halka yönelik şiddetin yeni bir örneği olarak nitelendiriliyor.

Filistin Kızılayı ekipleri, saldırının ardından en az 10 kişinin cansız bedenine ulaştı ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralı sayısının ise onlarca olduğu bildirildi. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan daha fazla kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu saldırı, İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde yürüttüğü askeri operasyonların devamı olarak değerlendiriliyor. Filistinli yetkililere göre, şimdiye kadar İsrail saldırılarında 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere toplam 41 bin 909 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, yaralı sayısı 97 bini aşarken, binlerce kişi halen enkaz altında bulunuyor.

Saldırılar sırasında hastane, okul ve sivil altyapıların da hedef alındığı, bölgede insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiği belirtiliyor. Filistinli yetkililer, İsrail’in bu eylemlerini soykırım olarak nitelendirirken, uluslararası toplumun sessizliğine tepki gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri