İsrail Gazze'yi açlıktan öldürecek

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyini 17 gündür kuşatma ve ağır saldırılar altında tutarken, bölgedeki on binlerce Filistinlinin temel ihtiyaçlarına erişimini engelleyerek "aç bırakma" politikasını sürdürüyor. Gıda, su, yakıt ve ilaç gibi hayati malzemelerin girişine izin verilmezken, bölgede kıtlık ve su krizi giderek derinleşiyor.

İsrail ordusu, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine yoğun hava ve kara saldırıları düzenliyor. Hareket eden her şeyi hedef alarak giriş-çıkışları engelleyen İsrail güçleri, yaralıların tahliyesine de izin vermiyor.

İNSANİ KRİZ BÜYÜYOR

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, bölgedeki insani krizle ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeydeki yerleşim yerlerini bombalamaya devam ettiğini ve özellikle Cibaliya Mülteci Kampı’nda katliam, abluka ve aç bırakma politikası uyguladığını belirtti. İsrail'in bölgedeki yaralıların tahliyesine de izin vermediğini vurgulayan Basal, insani felaketin boyutlarının her geçen gün arttığını dile getirdi.

İSRAİL SALDIRILARINDA 4 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Es-Saftavi, Beyt Lahiya ve Cibaliya Mülteci Kampı'na yoğun saldırılar düzenledi. Saldırılar sırasında bölgedeki bazı binaların havaya uçurulduğu ve ateşe verildiği belirtildi. Beyt Lahiya'daki Şeyh Zayid kavşağı yakınlarındaki yerleşim alanları da hedef alındı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Es-Saftavi bölgesine düzenlenen topçu saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, bazıları da yaralandı. Gazze kentinin batısındaki Ahmed Yasin Caddesi'ne düzenlenen saldırılarda da 2 kişi daha hayatını kaybetti.

GAZZE’NİN ORTA VE GÜNEY BÖLGELERİ DE HEDEFTE

İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimlerindeki Bureyc ve Nusayrat mülteci kamplarının kuzeyine de topçu saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda can kaybı yaşanmazken, bölgede çok sayıda bina tahrip edildi. Aynı zamanda Han Yunus’un doğu bölgeleri de yoğun ateş altına alındı.

FİLİSTİNLİLERİN ZORLA GÖÇ ETTİRİLMESİ PLANI

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde özellikle Cibaliya ve Beyt Lahiya bölgelerinde Filistinlilere yönelik hava saldırılarını artırdıktan sonra, 6 Ekim’de kara operasyonu başlattı. Bu operasyonun, İsrail’de "generallerin planı" olarak bilinen ve Filistinlilerin zorla göç ettirilmesini hedefleyen bir planın parçası olduğu düşünülüyor. İsrail basınında yer alan haberlere göre, bu plan, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin göçe zorlanması ve bu bölgenin tamamen kuşatılması üzerine kurulmuş durumda.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Filistinlilerin Gazze’nin güneyine gitmeleri gerektiğini belirten haritalar paylaşarak, kuzeydeki tahliyeye yönelik çağrılarda bulundu. Bu plan, Gazze’nin kuzeyinde kalan Filistinlilerin ya teslim olmaya ya da ölüme zorlanmasını amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri