İsrail, Han Yunus'ta 2 kampı canice vurdu: Çok sayıda yaralı var!

İsrail ordusu, aylardır Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarının sonuncusunda, Han Yunus’ta Filistinlilerin sığındığı iki kampa hava saldırısı düzenledi. Reuters’ın geçtiği habere göre, bu kanlı saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze'de sivillere yönelik saldırıların artarak devam etmesi, bölgede büyük bir insani krize yol açtı. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği son saldırıda, Han Yunus’ta bulunan iki kampa hedef alındı. Filistinli kaynaklar, saldırının özellikle sivil halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara yapıldığını belirtti. Saldırılarda ilk etapta en az 15 Filistinli'nin yaralandığı aktarıldı.

BÖLGEDEKİ DURUM

Yerel yetkililer, saldırının ardından bölgeye acil yardım ekiplerinin sevk edildiğini ve yaralıların hastanelere taşındığını açıkladı. Ancak saldırının şiddeti ve yoğunluğu nedeniyle, enkaz altında hala insanların olabileceği belirtiliyor. Bu da ölü ve yaralı sayısının artabileceği endişesini doğuruyor.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE ÇAĞRILAR

Bu son saldırı, uluslararası kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları örgütleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması ve sivillerin korunması için acil çağrıda bulundu. Ayrıca, bölgede devam eden şiddetin sona erdirilmesi ve barışçıl çözümler bulunması gerektiği vurgulandı.

GAZZE'DEKİ İNSANLIK DURUMU

İsrail'in aylardır süren saldırıları nedeniyle Gazze'de insani durum giderek kötüleşiyor. On binlerce sivilin hayatını kaybettiği veya yaralandığı, birçok kişinin evsiz kaldığı ve temel ihtiyaçlara erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığı bildiriliyor. Gazze halkı, uluslararası toplumdan daha fazla destek ve koruma bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri