İsrail, Han Yunus'ta bir evi bombaldı 10 Filistinli Öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusundaki Ebu Hayye beldesinde "Ebu Hayye" ailesine ait evi hedef aldı.

Saldırının ardından yapılan açıklamalarda, ölenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtilirken, saldırıda yaralanan ve kaybolan kişilerin olduğu ifade edildi. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail ordusunun saldırısında birçok sivil altyapının da tahrip olduğunu ve enkaz altında hala çok sayıda ölü bulunduğunu bildirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, resmi verilere göre en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 897 Filistinli yaşamını yitirmiş durumda. Ayrıca, bu süreçte 92 bin 152 kişi yaralanmış ve sivil altyapı ciddi şekilde zarar görmüştür.

Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla birlikte, sivil kayıpların ve tahribatın boyutları artmış durumda. Bölgedeki insani kriz derinleşirken, uluslararası toplumdan yaşanan trajediye ilişkin tepkiler ve yardım çağrıları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri