İsrail, Hizbullah'a ait stratejik binaları hedef alacağını duyurdu

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde bulunan ve Hizbullah'a ait mühimmatların saklandığını iddia ettiği üç binayı hedef alacaklarını, Beyrut Havalimanı'nı yakından izlediklerini ve "düşman unsurların bu noktaya inmesine izin vermeyeceklerini" duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, Beyrut'taki sivil havalimanı üzerinden silah transferine engel olacaklarını belirtti. Beyrut'un güneyine düzenlenen saldırının sonuçlarının izlendiğini ve operasyonun hassas bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Hagari, ABD ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi. Ayrıca, güneydeki sivilleri önceden uyardıklarını ve bu bölgeleri bombalayacaklarını açıkladı.

Hagari, Hizbullah'a ait stratejik binaların hedef alınacağını belirtirken, Hizbullah'ın merkezi karargahına yönelik saldırının sonuçlarının halen değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, Beyrut Havalimanı'nda devriye uçaklarının bulunduğunu ve "düşman unsurların inişine izin vermeyeceklerini" kaydetti.

İsrail ordusu, operasyon sırasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın adını anmaktan kaçınırken, genel olarak "liderlik kadrosunu" hedef aldıklarını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri