İsrail, öldürdü, konteynere doldurup gönderdi

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden 88 Filistinlinin cenazesi konteynerle teslim edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği son saldırılarında 88 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve cenazelerinin konteynerle geri gönderildiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bölgede süregelen saldırılarında dün öldürülen 88 Filistinlinin cenazesinin bir konteyner içinde iade edildiği belirtildi. Bakanlık, İsrail'den cenazelerin kimlikleri ve hangi bölgede öldürüldükleri hakkında bilgi talep ettiklerini, bu bilgiler sağlanmadan defin işlemlerinin yapılmayacağını açıkladı. "Sağlık Bakanlığı, yakınlarının kimliklerinin doğru bir şekilde tespit edilebilmesi adına tüm bilgi ve veriler tamamlanana kadar konteyneri teslim almayı askıya aldı" ifadeleri kullanıldı.

Gazze Şeridi Hükümet Sözcüsü İsmail Al-Thawabta, uluslararası insancıl hukuka uygun hareket edilmesi gerektiğini ve hayatını kaybedenlerin onurunun korunmasının önemine dikkat çekti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ise sürece dâhil olmadıklarını belirterek, "Her ailenin sevdiklerine dair bilgi alma ve onları saygılı bir şekilde, geleneklerine uygun olarak defnetme hakkına sahip olduğunu tekrar vurguluyoruz" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri