İsrail ordusu açıkladı: ''Hizbullah'ın istihbarat karargahını bombaladık! ''

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait istihbarat karargâhını ve yer altı silah üretim atölyesini hedef aldığını duyurdu. Lübnan'ın güneyine düzenlenen hava saldırısında da Hizbullah'ın güney cephesinde önemli liderlerden olduğu öne sürülen Hac Abbas Selame ile Rida Abbas Avade ve Ahmed Ali Hüseyin’in öldürüldüğü iddia edildi. İsrail’in bu hamlesi, bölgede tansiyonun yükselmesine yol açarken, Hizbullah’tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusunun X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde savaş uçaklarının Beyrut'ta Hizbullah’a ait istihbarat karargâhını ve yer altı silah üretim tesisini bombaladığı iddia edildi. Bu operasyonun, Hizbullah'ın askeri kapasitesini zayıflatmaya yönelik bir adım olduğu belirtildi.

GÜNEY LÜBNAN’DA HİZBULLAH LİDERLERİ HEDEFTE

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Tibnin bölgesine yönelik hava saldırısında Hizbullah'ın güney cephesinde "önemli bir lider" olduğu iddia edilen Hac Abbas Selame ile iki diğer üst düzey komutan olan Rida Abbas Avade ve Ahmed Ali Hüseyin’in öldürüldüğünü öne sürdü. Bu liderlerin, Hizbullah’ın bölgedeki askeri operasyonlarında kritik roller üstlendiği vurgulandı.

LÜBNAN KAYNAKLARI: 11 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA ise, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıların özellikle sivil yerleşim yerlerinde büyük hasara yol açtığı, birçok evin yıkıldığı ve bölgedeki halkın korku içinde olduğu ifade edildi. Saldırılar sonrası bölgeden gelen görüntüler, çatışmaların sivil kayıplara neden olduğu iddialarını güçlendiriyor.

BÖLGEDE GERİLİM ARTIYOR

İsrail ile Hizbullah arasında süregelen gerilim, bu son saldırılarla daha da tırmanmış görünüyor. Beyrut ve güney Lübnan’da gerçekleştirilen saldırılar, iki taraf arasındaki askeri hareketliliği artırırken, bölgedeki diğer aktörlerin nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

Hizbullah’tan henüz İsrail'in saldırı iddialarına yönelik bir açıklama gelmedi. Ancak, örgütün geçmişteki karşılık verme politikaları göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde bölgedeki tansiyonun daha da yükselebileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri