İsrail ordusu, Cenin ve kampından büyük yıkım bırakarak çekildi! Gazze'de üstyapı ve altyapı tahrip edildi!

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti ve kampında gerçekleştirdiği 10 gün süren saldırıların ardından büyük bir tahribat bırakarak geri çekildiği bildirildi. Saldırılar sonucunda, cadde ve sokaklarda yaklaşık 25 kilometre uzunluğunda bir yolun tamamen yok olduğu tespit edildi.

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlk hasar tespitine göre, işgal güçlerinin Cenin kenti ve kampında gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında, 25 kilometreden fazla cadde ve mahalle tamamen tahrip olmuştur." denildi.

Açıklamada, yıkımın su, elektrik ve kanalizasyon ağlarını da etkilediği belirtilirken, sivil savunma ekiplerinin onarım çalışmalarına ortak kurumlarla işbirliği içinde başladığı ifade edildi. Ancak, "Kentin ve kampın gördüğü hasarın tam boyutunu belirlemek şu anda mümkün değil; bu tespit için zamana ihtiyaç var." denildi.

İsrail ordusu, 28 Ağustos’ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına yönelik "Yaz Kampları" adını verdiği saldırıları başlatarak, 2002'den bu yana gerçekleştirdiği en geniş çaplı operasyonları yürüttü. Bu operasyonlar sonucunda, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 28 Ağustos'tan itibaren Cenin'de 21, Tubas'ta 8, Tulkerim'de 7 ve El Halil’de 3 kişi olmak üzere toplamda 39 Filistinli hayatını kaybetti, 145 kişi yaralandı.

İsrail askerleri ve İsrail topraklarında yaşayan İsraillilerin, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırılarda toplamda 691 Filistinli yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri