İsrail ordusu Lübnan'a havadan saldırmayı sürdürüyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye’nin Cenah semtindeki bir binanın hedef alındığı saldırıda, binadaki iki daire büyük hasar gördü. Saldırı sonrası binadan yükselen dumanlar dikkat çekerken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut'ta belirli bir hedefe yönelik saldırı düzenlendiğini doğruladı. İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürütürken, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını hedef almış, 23 Eylül’de ise Lübnan’ın güney bölgeleri, Bekaa ve Baalbek’e yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Lübnan makamlarından gelen bilgilere göre, 17 Eylül’de Hizbullah’ın iletişim araçlarının vurulmasından bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 1273 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut’a yönelik hava saldırılarında hayatını kaybetti. İsrail'in bombardımanı sonucu Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden olurken, başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç hareketliliği yaşanıyor. Ayrıca, on binlerce kişinin Suriye’ye doğru göç ettiği bildirildi.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor. Bu saldırılar genellikle İsrail ordu üslerini hedef alırken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri