İsrail ordusunun Gazze'de hastane avlusunu hedef alması sonucu 11 kişi yaralandı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Aksa Şehitleri Hastanesi avlusunda yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çadırlara düzenlediği hava saldırısında aralarında çocuklar ve gazetecilerin bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları Deyr el-Belah kentindeki bu çadırları hedef aldı. Yaralanan 11 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Ayrıca, Filistin Kızılayı sağlık ekipleri, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde "Ebu Acve" ailesine ait eve yönelik bir başka saldırıda yaralanan çok sayıda kişiyi el-Ehli Baptist Hastanesi'ne nakletti.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda yaklaşık 41 bin 870 Filistinli hayatını kaybetti; bunlar arasında 17 binden fazla çocuk ve 11 bin 378 kadın bulunuyor. Saldırılar sırasında yaralananların sayısı ise 97 bin 166'ya ulaştı. Enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtilirken, sivil altyapının da ciddi şekilde tahrip edildiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri