İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 23 kişi öldü

İsrail ordusunun akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyine ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında en az 23 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, güneydeki saldırılarda 18 kişi öldü ve 15 kişi yaralandı. Bekaa vilayetine bağlı Zahle ilçesine düzenlenen saldırıda ise 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, Lübnan'daki saldırılarında 23 Eylül'den itibaren güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süre zarfında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 350 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 906 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail ordusuna yönelik saldırılarda büyük bir hasar bildirilmediği ifade ediliyor.

Saldırılar sonucunda Lübnan'da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken, Lübnan hükümeti yerinden edilenlerden 456 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri