İsrail saldırıları son bulmuyor: Bir sağlık çalışanı daha hayatını kaybetti!

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte gerçekleştirilen saldırılar sonucu 28 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 66 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İsrail ordusunun 262 gündür sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verdi. Açıklamada, son 24 saatte Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda 28 kişinin öldüğü ve 66 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlık, saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana toplam can kaybının 37 bin 626’ya, yaralı sayısının ise 86 bin 98’e ulaştığını aktardı.

GAZZE ACİL SERVİS DİREKTÖRÜ JAAFARAWİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze şehrindeki Daraj Kliniği’ne düzenlediği saldırıda, Ambulans ve Acil Servis Direktörü Hani al Jaafarawi yaşamını yitirdi. El Aksa Şehitleri Hastanesi Acil Servis Direktörü Eyad Zaqout, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İsrail güçlerinin bir kez daha Gazze’deki sağlık ve tıp sistemini tamamen yok etmeye çalıştığı açıktır. Sayın Jaafarawi, Gazze’nin sağlık sisteminin temel direklerinden biriydi. Hasta ve yaralılara hizmet etmek için çok çalışıyordu. Gazze’de çok zor şartlarda yaşayanlara hizmet etmek için gece gündüz çalışıyordu.”

Filistin Sağlık Bakanlığı, Jaafarawi’nin ölümüyle birlikte 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında ölen sağlık çalışanlarının sayısının 500’e ulaştığını bildirdi. Bakanlık ayrıca, 300 sağlık çalışanının İsrail askerleri tarafından tutuklandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri