İsrail Savunma Bakanı Gallant: "Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcındayız"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin odağını kuzeye, yani Lübnan'a kaydırdığını ve savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduklarını belirtti.

Ramat David Hava Üssü'nde Hava Kuvvetleri personeline hitap eden Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye doğru kayıyor. Kuvvetlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye yönlendiriyoruz" dedi.

Gallant, "Bu savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuza inanıyorum ve buna uyum sağlamamız gerekiyor. Bu savaş büyük cesaret, kararlılık ve azim gerektirir" şeklinde konuştu. Kuzeydeki savaş hedeflerinin açık ve basit olduğunu vurgulayan Gallant, "Kuzeydeki kasabalarda yaşayanların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesi" gerektiğini ifade etti. Ayrıca, esirlerin unutulmadığını ve güneydeki görevlerin de devam ettiğini söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise Kuzey Komutanlığı'na yaptığı ziyarette, İsrail'in Hizbullah'a karşı henüz kullanılmamış daha fazla yeteneğe sahip olduğunu belirtti. Halevi, "Kuzeydeki sakinleri evlerine, kasabalara yüksek düzeyde güvenlikle geri getirecek güvenlik şartlarını oluşturma konusunda çok kararlıyız" diye konuştu. Ayrıca, devreye alınmamış birçok yeteneklerinin olduğunu ve Hizbullah için bedelin yüksek olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 98. Tümeni, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların ardından İsrail'in kuzeyine, Lübnan sınırına konuşlandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri