İsrail, sivillere saldırmaya devam ediyor: Refah'ta 11 kişi öldü 25 kişi yakalandı

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırıda sivillerin hedef alınması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Refah kentinin doğusunda yer alan Salahaddin Caddesi'nde sivillerin yoğun bulunduğu bir noktayı bombaladı. Saldırı, bölgedeki sivil halk arasında büyük paniğe ve kayba neden oldu.

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi ise yaralandı. Yaralılar, acil olarak Gazze'nin Han Yunus kentindeki Avrupa Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavi altına alındı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti. Bu talebin ardından 7 Mayıs sabahı, Gazze'nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Saldırılar, bölgede gerilimi artırarak, sivil halk arasında büyük bir endişe ve korku yaratmış durumda.

İsrail ordusunun bu son saldırısı, Gazze'de sivillerin yaşadığı dramı bir kez daha gözler önüne sererken, uluslararası toplumun bu duruma yönelik tepkilerini de artırdı. Yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar, Gazze'deki insani krizin boyutlarını daha da derinleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri