İsrail, yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı: En az 104 ölü 700 yaralı

Gazze'de yaşanan katliam sürüyor. İsrail tarafından aylardır bombalanan Filistin’de bilanço ve katliam her geçen gün artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın verdiği bilgilere göre, İsrail'in insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 104 kişi hayatını kaybetti ve 700'den fazla kişi yaralandı.

Kudra, İsrail ordusunun Gazze kentinin güneyinde bulunan Nablusi Kavşağı'nda düzenlediği saldırıda ilk olarak hayatını kaybedenlerin sayısının 81, yaralı sayısının ise 700'e yakın olduğunu ifade etmiş ve saldırıda ölen ve yaralananların Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere sevk edildiğini belirtmişti. Ayrıca, birçok yaralının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının 100'ü aşabileceği uyarısında bulunmuştu. Sağlık ekiplerinin kısıtlı imkanlarla ciddi vakalarla ilgilendiğini ve durumun hala hassas olduğunu dile getirdi ve ölüm sayısının 104'e çıktığı açıklandı.

İsrail ordusunun sabah saatlerinde Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda, görgü tanıkları İsrail'in sağlık ekipleri ile sivilleri de hedef aldığını aktardı. Gazze'deki hükümet ise İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısını "kasıtlı ve planlı" olarak nitelendirerek, saldırının soğukkanlılıkla gerçekleştirildiğini ve Filistinlilerin bölgeye yardım almak için geldiğini bilen İsrail ordusunun bu kişilere yönelik saldırıda bulunduğunu belirtti.

Gazze'ye ulaşan yardım TIR'ına giderek yardım almak isteyenlere saldıran İsrail, ilk olarak tehdit olarak gördükleri için saldırdıklarını söylerken daha sonra sivil halka saldırdıklarını itiraf etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri