İsrail yine mülteci kampına saldırdı: 37 ölü

Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait yerinden edilenlerin barındığı bir okula düzenlediği saldırının ardından ilk belirlemelere göre 27 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırı sonucu ölen 27 kişinin cenazesinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı ve onlarca yaralının getirildiği belirtilen açıklamada, hastanenin kapasitesinin üç katı kadar yaralı ve hasta ile dolu olduğu ifade edildi. Ayrıca, hastaneye ölü ve yaralıların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in bu saldırıları yaparak soykırım suçu işlediği kınanırken, Amerika'nın İsrail'e silah ve askeri destek vererek bu soykırımın devamına izin verdiği ifade edildi. İsrail ve Amerikan yönetiminin tamamen sorumlu tutulduğu bu suçlardan dolayı uluslararası toplumun kınama çağrısına vurgu yapıldı.

Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler ile diğer uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze'deki sivillerin, çocukların ve kadınların soykırımına son verilmesi için İsrail'e baskı yapmaları talep edildi. Ayrıca, uluslararası toplumdan, Gazze'de gerçekleşen günlük katliamlara ve soykırıma karışan İsrailli ve Amerikalı savaş suçlularını yargılamaları istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri