İsrail yine sivilleri hedef aldı: Nusayrat Mülteci Kampı'nda 11 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği hava saldırısında, "Hamed" ailesinin evi hedef alındı.

Saldırıda 11 Filistinli hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Yıkılan evden ölü ve yaralıların çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, İsrail güçlerinin bu saldırısı, Gazze Şeridi'nde son 48 saat içinde en az 320 Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı bildirilen bir dizi saldırının parçası olarak değerlendiriliyor. Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in "uluslararası yasaklı silahlar" kullanarak bu ölümler ve yaralanmalara yol açtığını duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplam 38 bin 664 Filistinli yaşamını yitirdi ve 89 bin 97 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük oranda tahrip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri