İsrail'den 7 Ekim saldırılarının 1. yılında Batı Şeria'ya "kapsamlı kapatma" uygulama kararı

İsrail ordusunun, 7 Ekim saldırılarının birinci yılı vesilesiyle işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik "geniş kapsamlı bir kapatma" uygulayacağı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın aktardığına göre, yetkililer, "Filistinli işçilerin geçişini engelleyecek şekilde İsrail'e olan geçiş noktalarını kapatarak Batı Şeria'da tam bir güvenlik çemberi" oluşturma kararı aldı.

Ordu, Aksa Tufanı saldırılarının yıl dönümünde, potansiyel olayları göz önünde bulundurarak "işgal altındaki Batı Şeria ve tüm cephelerde" askeri varlığını artırmaya karar verdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te, "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" amacıyla kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 vatandaşının hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Aynı tarihten itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 870 Filistinli yaşamını yitirdi; 97 bin 166 kişi yaralandı. Enkaz altında hala birçok ceset bulunduğu ve sivil altyapının, hastaneler ve eğitim kurumları gibi, hedef alındığı bilgisi geldi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik operasyonlarında 346'sı karadan olmak üzere 724 askerinin öldüğünü, 4 bin 448 askerinin yaralandığını açıkladı.

24 Kasım 2023 tarihinde dört gün süren bir "insani ara" döneminde 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail binlerce Filistinliyi hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail askerleri ve toprakları işgal eden İsrailliler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 741 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri