İsrail'den ateşkes teklifi: ABD Başkanı Joe Biden duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı bir ateşkes sağlanması konusundaki kararlılığını yineledi. Biden, İsrail'in yeni bir ateşkes teklifinde bulunduğunu da aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden, tarafların ikinci aşamada anlaşmaya varmaları ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda, üçüncü aşamaya geçileceğini belirtti. Bu aşamada Gazze'nin yeniden inşa sürecinin başlayacağını ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini ifade etti.

İsrail'e hitap eden Biden, "Bir adım geri çekilip eğer bu şans kaybedilirse ne olur diye düşünmenizi istiyorum. Bu fırsatı kaybedemeyiz." diyerek, İsrail'in güvenliğini sağlamak için "mutlak zafer" gibi bir yaklaşımla hareket etmemesi gerektiğini vurguladı. Biden, kalıcı bir barışın ve yeniden inşa sürecinin, bölgedeki istikrar ve güvenlik için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Biden'ın bu çağrısı, Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesi ve uzun vadeli bir barış sürecinin başlatılması için uluslararası toplumun desteğini kazanmayı amaçlıyor. Kalıcı bir çözümün, yalnızca askeri yöntemlerle değil, diplomatik çabalar ve insani yardımlarla mümkün olacağını savunan Biden, tüm tarafları sağduyulu olmaya ve barış için çaba göstermeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri