İsrail'in Gazze'de okul bombaladı: 24 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okul ve camiye düzenlediği saldırılarda 24 kişinin ölümüne ve 93 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Aksa Şehitleri Camisi ve İbn Rüşd Okulu'na yönelik bombardımanlarının "iki vahşi katliam" olarak nitelendirildiği belirtildi. Açıklamada, son 48 saat içinde Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 27 ev, okul ve sığınma merkezinin hedef alındığı ifade edildi.

HASTANELER ZOR DURUMDA

Gazze'deki hastanelerin, artan yaralı sayısı nedeniyle hizmet vermekte zorlandığına dikkat çekilen açıklamada, "İsrail'in savaş politikaları, insani yardım ve sağlık çalışmalarını zor durumda bırakıyor. Bu durum, uluslararası toplumun ve Arap ülkelerinin sessizliğiyle daha da derinleşiyor." denildi.

Ayrıca, açıklamada, Gazze'deki sivillere yönelik devam eden saldırılardan tamamen İsrail ve ABD yönetimlerinin sorumlu olduğu vurgulandı. Uluslararası topluma, soykırımı durdurmak için İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

ÇOCUKLARIN NAAŞLARI ÜZÜCÜ BİR ŞEKİLDE TAŞINDI

Sağlık kaynakları, Aksa Şehitleri Camisi'ne yapılan saldırıda 21, İbn Rüşd Okulu'na yönelik saldırıda ise 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bazı çocukların naaşlarının hastaneye başları kesik olarak getirildiği bildirildi. Bu durum, saldırının korkunç boyutlarını gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri