İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 43 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik dün gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu 43 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarının yol açtığı can kayıplarına dikkat çekti.

Basal, İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği 5 hava saldırısında, 3'ü çocuk olmak üzere en az 18 sivilin yaşamını yitirdiğini ve birçok kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin orta kesimine yapılan 4 hava saldırısında 12 Filistinlinin öldüğünü ifade etti.

Sözcü Basal, İsrail savaş uçaklarının güneydeki Han Yunus kentinde gerçekleştirdiği 3 hava saldırısında ise en az 13 sivilin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplam 40 bin 435 Filistinli hayatını kaybetti, 93 bin 534 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri