İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 8 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik hava saldırılarında en az 8 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan bilgilere göre, saldırılar özellikle Gazze'nin orta ve kuzey kesimlerini hedef aldı.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Matar ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında 3 sivilin öldüğü ve bazı yaralıların olduğu bildirildi. Magazi Mülteci Kampı'ndaki yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarda ise 2 Filistinli hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir eve yapılan hava saldırısında da 3 sivilin öldüğü ve yaralıların bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerinde de İsrail'in yoğun saldırılarının sürdüğü, bu bölgelerde de can kayıplarının yaşandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314'ü çocuk ve 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 699 Filistinli öldü, 91 bin 722 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce kişinin bulunduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapı da hedef alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri