İsrail'in saldırı tehdidi sonrası Lübnan'ın sur kentinde yeni göç dalgası başladı

İsrail ordusunun saldırı tehdidi, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinde yeni bir göç dalgasına yol açtı. İsrail Ordu Sözcüsü Avachey Andree, sosyal medya üzerinden Sur kentini gösteren bir harita yayınlayarak, kent sakinlerinden evlerini boşaltmalarını ve Evveli Nehri’nin kuzeyine geçmelerini talep etti.

İsrail ordusunun saldırı tehdidin ardından Sur kentindeki birçok kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’ya göre, saldırı korkusu nedeniyle bölgede geniş çaplı bir göç hareketi başladı. İsrail ordusunun, kentin geniş bir bölümünü hedef alabileceğine dair açıklamalarının ardından, Sur'daki sivil savunma ekipleri de halkı tahliye olmaları için uyardı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, sivil savunma araçlarının kent sokaklarında gezerek hoparlörle halka bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğu görüldü.

Daha önce İsrail saldırılarından kaçan birçok Lübnanlının sığındığı kentlerden biri olan Sur, şimdi yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya. İsrail'in 30 Eylül'de başlattığı kara saldırıları ve devam eden hava operasyonları nedeniyle Lübnan'da bir milyondan fazla insan yerinden olmuş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri