İsrailli Gazeteci Danny Kushmaro’nun Lübnan’da askeri operasyona katılması tepki çekti

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine düzenlediği bir operasyonda görev alan gazeteci Danny Kushmaro'nun, bir binayı patlayıcıyla havaya uçurması, meslektaşları ve medya uzmanları tarafından yoğun eleştirilerle karşılandı.

Kushmaro’nun İsrail Kanal 12 televizyonunda yayınlanan bu görüntüleri, "gazetecilik etiğine aykırı" ve "meslek için utanç verici" şeklinde nitelendirildi.

GAZETECİ KİMLİĞİYLE ASKERİ ROL ALDI

Kanal 12'deki videoda Kushmaro'nun, kurşun geçirmez yelek ve kask giyerek İsrail askerleriyle birlikte operasyona katıldığı görülüyor. Görüntülerde, bir İsrail askeri Kushmaro’ya patlayıcıyı nasıl aktif hale getireceğini ayrıntılı olarak anlatıyor. Asker, “İlerideki gri bina, İsrail’in kuzeyine yapılan roket saldırıları için üs olarak kullanılıyordu” açıklamasında bulunuyor. Bu açıklamanın ardından Kushmaro, kamera önünde dörtten geriye sayarak patlayıcıyı aktive ediyor ve binayı yok ediyor.

"GAZETECİLİK MESLEĞİNE ZARAR VERDİ" ELEŞTİRİSİ

Bu olay, sosyal medya ve uluslararası basında büyük yankı uyandırdı. Birçok gazeteci, Kushmaro’nun aktif bir askeri operasyona katılmasının gazetecilik ilkelerine aykırı olduğunu belirtti. Twitter’da (X) çok sayıda kullanıcı, olayın “gazetecilik etiğine tamamen ters” ve “meslek için utanç verici” olduğunu ifade etti. Kushmaro’nun, savaşın tarafı haline gelmesinin meslek etiği ve tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmadığını belirten medya uzmanları, bu tutumun gazeteciliğe olan güveni sarsacağı görüşünde birleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri