İsrailliler bir kez daha esir takası için sokaklara indi

İsrail'de, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması için ateşkes ve esir takası anlaşması yapılması çağrılarıyla, Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin istifası talepleriyle ülke genelinde büyük çaplı gösteriler düzenlendi.

Her hafta cumartesi günleri düzenlenen protestolar, Hamas ile müzakerelerde kabul edilen bir ateşkes taslağının ortaya çıkmasının ardından da devam etti. Binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin eksikliğini eleştirerek, ülkenin "en sağcı hükümeti" olarak nitelendirilen Netanyahu hükümetinin istifasını ve erken seçim taleplerini dile getirdi.

Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya kenti gibi farklı bölgelerde protestolar düzenlendi. Tel Aviv'de özellikle Kaplan Caddesi'nde toplanan binlerce protestocu, İsrail bayrakları taşıyarak hükümeti ve Başbakan Netanyahu'yu eleştiren pankartlar açtı. Göstericiler, hükümetin Gazze'deki operasyonlarını ve esir takası konusundaki tutumunu sert bir şekilde kınadı.

Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin aileleri de Savunma Bakanlığı önünde toplanarak Netanyahu hükümetine tepki gösterdi. Esirlerin acil olarak serbest bırakılmasını talep eden aileler, hükümeti "yalan söylemekle" ve esirlerin geri getirilmesini engellemekle suçladı.

Göstericiler, polis bariyerleriyle kapalı Kaplan Caddesi'nden Savunma Bakanlığı binasının önündeki Menachem Begin Caddesi'ne kadar yürüyüş yaparak protestolarını sürdürdü. Bu sırada İsrail polisi, göstericilere müdahale etmek ve olayları kontrol altına almak için önlemler aldı. Göstericiler ile polis arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı ve müdahaleler gerçekleştirildi.

Protestoların yoğunluğu ve yaygınlığı, İsrail'de siyasi gerilimin arttığını ve halkın hükümetten memnuniyetsizliğini açıkça gösterdi. Hamas ile ateşkes müzakerelerinin devam etmesi beklenirken, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarının durumu da uluslararası alanda dikkatle takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri