İtalya'da belediye binasına Filistin bayrağı asıldı!

İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözüme dayalı kalıcı barışı savunan İtalya'nın kuzeyindeki Bologna kentinde, Belediye Başkanı Matteo Lepore, belediye binasına Filistin bayrağı astı.

Belediye binasının ön cephesine büyük harflerle ‘Ateşkes’ yazan bir pankart asan Lepore, bu pankartın yanına Filistin bayrağını da ekledi.

GAZZE'YE SALDIRILAR DURURSA İSRAİL BAYRAĞINI DA ASACAK

İtalyan basınında geniş yankı bulan bu adım, yerel ve ulusal düzeyde dikkat çekti. Lepore, yaptığı açıklamada, "Tarihsel olarak barışa, şiddet karşıtlığına ve insan haklarının korunmasına bağlı bir belediyenin başkanı olarak, şehrimizde mümkün olan en büyük sosyal uyumu temin etmek için tavır almak ve harekete geçmek bir yükümlülüktür. Bu nedenle D'Accursio Sarayı'ndan ateşkes isteyen pankartın yanında Filistin bayrağı asarak, mağdurların ve insan haklarının yanında yer alıyoruz. Sessiz kalamayız" dedi.

Lepore, Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını sonlandırması halinde İsrail bayrağını da asacağını belirtti.

Bologna'da dün de yaklaşık bin kişilik bir grup, "Gazze'de soykırım dursun" çağrısıyla Filistinlilere destek ve dayanışmalarını göstermek amacıyla Bologna Merkez Tren İstasyonu'nda rayların üzerinde bir protesto düzenledi. Bu protesto, tren seferlerinde gecikmelere ve iptallere neden oldu. Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, bu eyleme sert tepki göstererek, protestoculara "tolerans gösterilecek durumda olmadıklarını" belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri