Japonya'da 7.1 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Japonya'nın Kyushu adasındaki Miyazaki kenti açıklarında 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Japonya Kabine Sekreteri Hayashi Yoshimasa, yaklaşık 1 metre yüksekliğinde bir tsunami beklendiğini duyurarak, tsunami uyarısı yapıldığını bildirdi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, yerel saatle 16.43'te gerçekleşen depremin ardından, Miyazaki eyaleti kıyılarında tsunami riski olduğunu belirtti.

Sekreter Yoshimasa, vatandaşlara kıyılardan uzak durmaları çağrısında bulunarak, "Sendai Nükleer Santrali ve diğer nükleer tesislerde herhangi bir anormallik rapor edilmedi" dedi. Ayrıca, olası tahliye ve tsunami önlemlerinin titizlikle uygulanacağını vurguladı.

Başbakan tarafından yapılan açıklamada, hükümetin bölge sakinlerine zamanında ve doğru bilgiler vereceği, tahliye işlemlerinin eksiksiz bir şekilde yürütüleceği, hasar durumunun hızlıca değerlendirileceği ve yerel yetkililerle işbirliği içinde hareket edileceği ifade edildi. Başbakan, önceliğin insan hayatı olduğunu belirterek, hükümetin bu anlayışla tek vücut olarak çalışacağını vurguladı.

Yoshimasa, vatandaşlardan 6 veya daha düşük şiddetteki artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmalarını ve yerel makamların yanı sıra medya kanallarından gelen bilgilere özen göstermelerini istedi. Hükümet, hasar tespit çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri