Kassam sözcüsünün çağrısının ardından İsrail'deki spor siteleri hacklendi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'e yönelik geniş çaplı siber saldırılar düzenleme çağrısında bulundu.

Bu çağrının ardından, çeşitli hacker gruplarının İsrail'deki spor kulüplerinin ve federasyonlarının internet sitelerine sızdığı iddia edildi.

İsrail Kanal 14 Televizyonu'na göre, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Rishon Lezion ve Hapoel Beersheba gibi büyük futbol kulüplerinin yanı sıra basketbol, hentbol ve yüzme federasyonlarının web siteleri hedef alındı. Hacklenen sitelerde, Mescid-i Aksa'nın arka planında "Sonsuza Kadar Gazze" ve "Savaş başladı, hazırlanın" yazılarıyla birlikte Ebu Ubeyde'nin resmi yer aldı.

Hackerların sızdığı sitelerde bazı görsellerin kaldırıldığı, ancak siber saldırının neden olduğu hasarın boyutunun henüz tespit edilemediği bildirildi. Ebu Ubeyde, siber saldırılara yönelik çağrısını, 7 Ekim tarihinin birinci yılı dolayısıyla yaptığı bir görüntülü mesajda ifade etti.

Ebu Ubeyde, mesajında, İsrail ile her alanda mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, Filistin halkını ve direnişini destekleyen elektronik savaş uzmanlarına seslendi. Bu çağrı, bölgedeki gerilimin artmasına neden olabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Hamas, özellikle son yıllarda, siber savaş stratejilerini güçlendirmeye çalışıyor. Bu tür siber saldırılar, hem askeri hem de psikolojik bir etki yaratmayı amaçlıyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın siber savaş alanındaki faaliyetleri, geleneksel askeri yöntemlerin ötesine geçerek, dijital dünyada da etki alanlarını genişletmeye yönelik bir adım olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri