Katar: Filistin ve İsrail arasında esir takası olacak

Katar Başbakanı Al Sani: "Hamas ile İsrail arasında bir esir takası için önümüzde sadece küçük zorluklar kaldı" diyerek, takas anlaşmasının yakında yapılacağını duyurdu.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Hamas ile İsrail arasında gerçekleşmesi planlanan esir takası müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Al Sani, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, müzakerelerde çözülebilecek lojistik küçük zorluklar olduğunu belirtti.

Al Sani, Josep Borrell ile Gazze'de ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insanî durumun ele alındığını ifade etti. Gazze'de yaşanan "soykırım, aç bırakma ve zorla yerinden etme" gibi uygulamaların da görüşüldüğünü belirten Al Sani, savaşın durmasının ardından insani koridorların açılmasının önemine vurgu yaptı. Önceliklerinin ateşkes, ayrım gözetmeyen saldırıların sona ermesi ve Gazze'ye uygulanan haksız kuşatmanın son bulması olduğunu söyledi.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının yakın olduğunu ifade eden Al Sani, "Hamas ile İsrail arasında bir esir takası için önümüzde sadece küçük zorluklar kaldı." şeklinde konuştu. Ayrıca, Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması ve burada tutulan İsrailli rehinelerin durumu konusunu ele aldıklarını dile getirerek, uluslararası topluma İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı bir duruş sergileme çağrısında bulundu. Al Sani, İsrail'e Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uyma ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurma çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri