Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, UBP Genel Başkanlığına yeniden talip

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, partisinin olağan genel kurulunda genel başkanlığa yeniden aday olacağını duyurdu.

Lefkoşa’daki UBP Genel Merkezi’nde düzenlenen Parti Meclisi toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Üstel, 21 Eylül 2024 tarihinde yapılacak kurultayda genel başkanlık için aday olacağını belirtti.

Üstel, açıklamasında partisinin sağladığı birlik ve bütünlüğün daha da ileriye taşınmasını, başlattıkları projelerin tamamlanmasını ve imzaladıkları iktisadi ve mali iş birliği antlaşmalarının kesintisiz devam etmesini hedeflediğini vurguladı. UBP'nin, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesine önderlik ettiğini ve ülkenin en büyük siyasi partisi olarak zaferden zafere koştuğunu ifade eden Üstel, bu onurlu mücadelenin merkezi olan UBP’nin mensubu olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Son 10 yılda partisinin iç çekişmeler, kavga ve kurultaylardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Üstel, "birlik" mesajı vererek, parti içindeki uyum ve dayanışmayı güçlendirmek için aday olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri