Kyriakos Miçotakis yeniden Yunanistan başbakanı olarak göreve başladı

Dün Yunanistan'da yapılan seçimlerde tekrar Başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis, bugün yemin ederek görevine başladı. Yeni kabine üyelerinin bugün açıklanması bekleniyor.

Dün Yunanistan'da yapılan seçimlerde tekrar Başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis, bugün yemin ederek görevine başladı. Yeni kabine üyelerinin bugün açıklanması bekleniyor.

Yunanistan, 21 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerden sonra hiçbir parti hükümeti kurma görevini kabul etmeyince, yeniden sandık başına gitmek zorunda kaldı. Seçimin galibi, eski Başbakan Kyriakos Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi (ND) Partisi oldu. Bugün, yeniden Başbakan seçilen Miçotakis için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yemin töreni düzenlendi. Yemin öncesinde, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou tarafından makamında kabul edildi.

"PRATİK ÇÖZÜMLER ALAN BİR HÜKÜMET KURACAĞIZ”

Sakellaropoulou’nun Miçotakis’e hükümeti kurma görevini verdiği görüşmede 4 yıllık bir dönem için yeniden hükümet kurma görevini üstlenmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Miçotakis, “Omuzlarımdaki sorumlulukların ağır olduğunun farkındayım” dedi. Her zaman hedefinin tek partili bir hükümet kurmak olduğunu ifade ederek büyük değişiklikler ve reform sözcü veren ND lideri, “Parlamentoda güçlü bir çoğunluğumuz var. Çok çalışan ve pratik çözümler alan bir hükümet kuracağız” dedi.

Sakellaropoulou ise, “Demokrasimiz güçlükleri yenme yeteneği olduğunu kanıtladı” diyerek Miçotakis’e başarılılar diledi.Sakellaropoulou ve Miçotakis arasındaki görüşmenin ardından yemin törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Başpiskopos Ieronymos'un da katıldığı törende, Miçotakis yemin ederek görevine başladı. Yeni başbakan, daha sonra Başbakanlık konutuna geçti. Miçotakis'in ilerleyen saatlerde yeni hükümeti açıklaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri