LGBTİ temaslı Hz. İsa canlandırmasına tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği, 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılış kutlamalarında Hazreti İsa’yı konu alan “Son Akşam Yemeği” tablosunun LGBT temaları kullanılarak canlandırılmasını kınadı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, bu görüntülerin büyük hoşnutsuzluk yarattığı ifade edilerek, dinlere ve kutsallara saygı çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Paris Olimpiyatları açılış töreninde yaşananların "Hazreti İsa ve havarilerine, dinlere ve peygamberlere açık ve ağır bir hakaret" olduğu vurgulandı. Birlik, yaşananların “benzeri görülmemiş bir ahlaki çöküşü ve manevi ve insani ilkelerin açık şekilde ihlalini” temsil ettiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu, Allah'a ve peygamberlerine inanan tüm müminlerin duygularına bir saldırı ve en derin inançlarına bir hakarettir. Aynı zamanda sporun birlik ve anlayış ruhunun açık bir şekilde ihlalidir. Batı’nın manevi ve ahlaki değerleri terk ederek, ailenin dağılmasını, insani ilişkilerin önemsenmemesini ve ahlaki çöküşü teşvik etmesiyle, hayatın her alanında giderek artan bir gerileme yaşadığına tanık oluyoruz. Açılışta yaşananlar, toplumların bozulmasına, fesatlığın ve suçların yayılmasına yol açtığı için tüm semavi dinler ve aklıselim fıtratlarca reddedilmektedir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri