Lübnan'dan İsrail'e: Bu bir savaş suçudur

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Hadi Hachem, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın egemenliğine yönelik düzenlediği saldırıları BM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Hachem, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını hedef alarak gerçekleştirdiği saldırının savaş suçu olduğunu vurguladı.

Hachem, İsrail'in son dönemde Lübnan'a yönelik saldırılarına sertleşen söylemlerle eşlik ettiğini belirterek, İsrail'in uluslararası hukuk, BM kararları ve insan haklarını ihlal ettiğini ifade etti. İsrail'in düzenlediği "siber saldırı" sonucunda binlerce kişinin yaralandığını ve aralarında küçük bir kız çocuğunun da bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Hachem, bu olayın savaş suçu olduğunu söyledi. Ayrıca, saldırının bölgede çatışma ve panik yarattığını da sözlerine ekledi.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, İsrail'in Lübnan'daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, bu faaliyetlerin İran'ın Beyrut Büyükelçisi de dahil olmak üzere binlerce kişinin yaralanmasına yol açtığını kaydetti. İravani, İsrail'in "sabotaj ve terör faaliyetlerini" güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtti ve uluslararası toplumun İsrail'in bu suçlarına karşı daha etkin bir müdahalede bulunması gerektiğini ifade etti. İravani, “Uluslararası toplumun bu savaş makinesini durdurmak için daha kaç kadın ve çocuğu öldürmesi lazım?” şeklinde bir soru yöneltti.

Ayrıca, İran'ın BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlaması sonucu İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin de yaralandığı bildirildi. Emani'nin tedavi altında olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri