Meksika'da sıcak hava tehlikeli boyutlarda: Onlarca insan hayatını kaybetti!

Meksika'da ocak ayından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası, 155 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Meksika basınındaki haberlere göre, aşırı sıcaklar nedeniyle yaşanan can kayıpları artarken, barajlardaki su seviyeleri de kritik seviyelere düşüyor.

Yılbaşından bu yana aşırı sıcak hava koşulları, özellikle Veracruz başta olmak üzere ülke genelinde büyük bir tehdit oluşturuyor. Veracruz, Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde sıcaklıklar 45 dereceyi aşarak hayatı olumsuz etkiledi.

GÜNEŞ ÇARPMASI VAKALARINDA ARTIŞ

Sağlık Sekreterliği'nin yaptığı açıklamaya göre, sadece 13-18 Haziran tarihlerinde yüksek sıcaklıklar nedeniyle 30 kişi yaşamını yitirdi. Aynı dönemde, yaklaşık 2 bin 567 kişi güneş çarpması sebebiyle hastanelere başvurdu. Uzmanlar, kavurucu sıcakların 5 Ekim'e kadar devam edebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Aşırı sıcakların sadece insan sağlığını değil, aynı zamanda su kaynaklarını da tehdit ettiği belirtildi. Bazı eyaletlerde buharlaşma oranının hızla artması nedeniyle barajlardaki su miktarı tehlikeli seviyelere kadar düştü. Ulusal Meteoroloji Servisi, 9 Haziran'da yaptığı açıklamada, ülke genelinde yeni bir sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurmuş ve kronik hastalığı olan vatandaşların zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiğini bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri