Mescid-i Aksaya baskın: 9 Filistinli göz altına alındı

İsrail polisi eşliğindeki bir grup fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 9 Filistinli göz altına alındı

İsrail polisi eşliğindeki bir grup fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Bu baskın, Mescid-i Aksa'nın Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi himayesinde olduğu halde, İdarenin izni olmadan gerçekleşti. Fanatik Yahudiler, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu girişimi bir ihlal olarak değerlendirerek Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde ve Doğu Kudüs'te 9 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Beytüllahim'den Nuh Teysir Hamemira ve Muhammed Nadir, Doğu Kudüs'ten Muhammed Yadir Derviş ve Yabud beldesinden üç Filistinli bulunuyor.

İsrail güçleri, sık sık evlere baskın düzenleyerek çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Bu baskınlar, bölge sakini Filistinlilerle İsrail askerleri arasında zaman zaman olaylara yol açmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri