Nafaka vermemek için ölü kayıt sistemini 'hack'ledi!

ABD'nin Kentucky eyaletinde bir adam, nafaka ödememek için akıllara durgunluk veren bir yönteme başvurdu. Jesse Kipf adlı şahıs, çeşitli eyaletlerdeki ölü kayıt sistemlerini hackleyerek kendisini "ölü" olarak kaydettirdi. Ancak bu plan, adaletin pençesinden kaçamadı ve Kipf, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kentucky Savcılık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Jesse Kipf, bir doktorun kullanıcı adı ve şifresini çalarak Hawaii'deki ölü kayıt sistemine giriş yaptı. Sahte belgeler hazırlayan Kipf, bu belgeleri çaldığı doktorun dijital imzasıyla onayladı. Böylece birçok hükümet veri tabanında kendisini "ölü bir kişi" olarak gösterdi.

ÇOCUK NAFAKASINDAN KAÇMAK İÇİN YAPILDI

Kipf, hazırladığı sahte ölüm belgesini, çocuk nafakası ödemelerinden kaçınmak için kullandığını itiraf etti. Ancak, farklı eyaletlerdeki ölü kayıt sistemlerini hacklemekle de yetinmedi; özel iş ve kamu ağlarına sızarak bu bilgileri başkalarına satmaya çalıştı.

DOLANDIRICILIK VE KİMLİK HIRSIZLIĞINDAN 7 YIL HAPİS

Yargılama sürecinde Kipf, dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı suçlarını kabul etti. Bu suçlar nedeniyle yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yetkililer, Kipf'in eylemlerinin sadece yasalara değil, aynı zamanda toplumun temel değerlerine de aykırı olduğunu belirterek, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin ağır cezalara tabi tutulacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri