NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Ukrayna’nın kazanması için çabalıyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sonuçlarını paylaştığı basın toplantısında Ukrayna'ya odaklandı.

Stoltenberg, NATO zirvesinde alınan kararların Ukrayna'nın zafer kazanması için önemli bir adım olduğunu belirtti. Ukrayna'nın zorlu bir dönemden geçtiğini ve müttefiklerin desteğinin kritik olduğunu vurguladı.

NATO ülkeleri, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşını kazanabilmesi için gerekli koşulları sağlamak üzere harekete geçme kararı aldı. Bu çerçevede, Ukrayna ordusuna daha fazla eğitim ve lojistik destek sağlanacak.

Avrupa ülkeleri, NATO'nun Ukrayna'ya sağladığı finansal taahhütleri karşılayacak şekilde büyük bir destek sunacaklarını açıkladı. Bu destekle birlikte askeri kapasitenin artırılması hedefleniyor.

Stoltenberg, Çin ve İran gibi ülkeleri eleştirerek, bu ülkelerin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını desteklediğini ve bu durumun uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğini dile getirdi.

Gazze'ye ise basın toplantısında hiçbir şekilde değinilmediği ve zirvenin odak noktasının Ukrayna olduğu belirtildi. Ancak ABD Başkanı Joe Biden'ın basın toplantısı öncesinde Filistin yanlısı bir grup tarafından Gazze lehine protesto gösterisi düzenlendiği bilgisi verildi.

NATO-Ukrayna Konseyi toplantısının sonuç bildirgesinde, Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinin kınandığı ve Ukrayna'nın bağımsızlığına verilen destek vurgulandı. Ayrıca, NATO'nun Ukrayna'ya sağlayacağı ek savunma sistemleri ve askeri yeteneklerin detaylarına yer verildi.

NATO'nun Ukrayna'ya desteğinin artarak devam edeceği ve bu desteğin Ukrayna'nın savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri