NBA'de 8 kez All-Star olan efsane isim Dikembe Mutombo hayatını kaybetti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) tarihinin en büyük oyuncularından biri olan Dikembe Mutombo, 58 yaşında hayatını kaybetti. NBA'in resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, Mutombo'nun son iki yıldır mücadele ettiği beyin tümörü tedavisinin ardından hayata veda ettiği bildirildi.

Demokratik Kongo asıllı ABD'li eski basketbolcu, kariyeri boyunca NBA'de Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks ve Houston Rockets gibi takımlarda forma giydi. Pota altındaki etkili blokları ve savunma performansıyla tanınan Mutombo, basketbolseverler arasında derin bir iz bıraktı.

18 sezon süren NBA kariyeri boyunca 8 kez All-Star seçilen Mutombo, dört kez de yılın savunma oyuncusu unvanını kazandı. Bunun yanı sıra, 3 kez blok kralı ve 2 kez ribaunt kralı olarak lig tarihine adını yazdırdı. 3,289 blok ile Hakeem Olajuwon'un (3,830) ardından NBA tarihinin normal sezonlardaki en fazla blok yapan ikinci oyuncusu olma başarısını gösterdi.

Mutombo'nun, Hawks ve Nuggets tarafından 55 numaralı formasının emekliye ayrıldığı belirtildi. Ayrıca, 2015 yılında Basketbol Şöhretler Müzesi'ne dahil edilmesi, kariyerinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kaydedildi. Spor camiası, Mutombo'nun basketbol dünyasındaki etkisini ve katkılarını her zaman hatırlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri